Lemsteraak

… Trots der Zuiderzee …

Lemsteraken zijn prachtige, statige schepen die worden gebruikt als familieschip, als wedstrijdschip of natuurlijk allebei. Ooit in Nederland ontworpen voor gebruik in de visserij of recreatievaart, zijn de gebruikers van deze schepen altijd bezig geweest om deze zo goed mogelijk aan te passen aan de gebruiksdoelen. Dit zetten wij voort in de lemsteraken die wij voor u nieuw bouwen of refitten. Klassieke schepen ontwikkelen zich snel zonder het klassieke karakter geweld aan te doen. Zo combineren we moderne eisen met oude waarden en esthetiek.

Daarom sponsoren wij de VA/VB klassenorganisaties en SSRP.

VA klassenorganisatie | Ronde- en Platbodem klassenorganisatie | SSRP

Lemsteraken nieuwbouw

Bij nieuwbouw van een lemsteraak is het eerst keuzes maken, zoals:

  • Een visserman met een grote open kuip;
  • Een jachtuitvoering met een ruime binnenleefruimte;
  • De gewenste uitstraling en detaillering
  • De mate van zeewaardigheid
  • Wedstrijd- en/of recreatievaren
  • Vaargebied

Op basis van uw pakket van eisen en wensen ontwerpen wij met u en de naval architect uw schip naar vorm en technische specificaties. Ook voor het design van het interieur en de samenstelling van de technische installaties aan boord begeleiden wij in het proces van keuzes en vormgeving. De mate waarin u betrokken wilt zijn bij het proces van ontwerp en bouw van A tot Z hangt af van uw interesses en beschikbaarheid. Het is aan u. Wij stemmen het samen met u af.

Refits

Er kunnen allerlei aanleidingen zijn om uw schip te refitten; Het uiterlijk van uw schip, de staat van de technische installaties, veranderend gebruik, maar ook schade. Hoe dan ook een lemsteraak is een hoogwaardig schip en is het waard om grondig te onderhouden of op zijn tijd te refitten.

Op de foto’s ziet u verschillende refits die wij hebben verricht: interieur, motorkamer, technische installatie en navigatie of een volledige refit.

Lemsteraken verhuur

Als u wilt genieten van het varen met een Lemsteraak op de Friese meren, het IJsselmeer of op de Wadden, moet u er vooral eens een huren. Mooi om vakantie op te houden, een keer droog te vallen op het wad, maar ook om te ervaren welk type aak u het best bevalt. Velen gingen u reeds voor door te huren bij Sailcharter Friesland, een actieve servicegerichte organisatie waar u zich vast thuis zult voelen.

Lemsteraken makelaardij

Sinds jaar en dag werken wij samen met Dirk Blom Lemsteraken. Door deze samenwerking kunnen wij nieuwe eigenaren ontzorgen door voor hen de service en het onderhoud van hun schip over te nemen.
Vele scheepseigenaren brengen hun schip op onze locaties onder, waardoor wij uitgebreide showroom-capaciteit kunnen combineren met service en onderhoud.

Uw koop- of verkoopadviseurs maar ook uw onderhoudsadviseurs zijn dan altijd in de buurt.