Winterstalling

Van ons werkproces tijdens het vaarseizoen krijgt u vaak heel wat mee, omdat u er bent en ons aan de slag ziet. Aan het eind van het seizoen maken wij de schepen klaar voor de winter. Een heel proces waarbij wij op vele punten uw schip kunnen servicen, om het vervolgens veilig te kunnen stallen. Door dit proces kunnen wij u ook terdege informeren over noodzakelijke werkzaamheden en/of verbeteringen.

Aanmelden vooir winterstalling bij workumer jachtservice

Aanmelden winterstalling

Via onze site kunt u een winterstallingsformulier downloaden en invullen. Op dit formulier kunt u aangeven of u uw schip binnen, buiten, of in het water wilt laten overwinteren en welke reguliere onderhoudswerkzaamheden u wel of niet wilt laten uitvoeren. Ook kunt u alvast de aandachtpunten doorgeven die wij moeten inspecteren of aanpakken.

Aanleveren voor winterstalling in workum

Aanleveren schip

Wanneer u voor het seizoen bent uitgevaren, maakt u dan een afspraak wanneer u het schip bij ons wilt komen brengen, of wanneer u wilt dat wij het komen ophalen. Onze planners zorgen dan, dat de noodzakelijke werkzaamheden worden ingepland en zo nodig een schipper wordt ingeschakeld.

Aftuigen van uw boot voor een winterstalling

Aftuigen

Voordat uw schip het water uitgaat, tuigen wij het eerst zorgvuldig af. Indien u dit wenst maken wij met een kundige tuiger een tuigrapport waarin u een overzicht krijgt van de staat van uw zeilengarderobe, alsook van het staand en lopend want. Veiligheid staat daarbij voorop.

Uitkranen en afspuiten

Uitkranen en afspuiten

Uw schip wordt uitgekraand en met een krachtige hogedrukreiniger ontdaan van algen en andere aangroei. Daarna vindt ook de eerste inspectie van het onderwaterschip plaats. Zo nodig nemen wij foto’s om u te kunnen informeren.

Bokken

Opbokken

Na het reinigen en inspecteren plaatsen wij uw schip op een passende bok en maken het gereed voor vervoer naar de winterstalling of naar de werkplaats.

Winterklaar maken van uw vaartuig

Winterklaar maken

Het winterklaar maken kan te water en op de wal plaatsvinden, al naar gelang het installatiewerk aan boord. Van belang is dat alle waterleidingen, huiddoorvoeren en motorkoelingen vorstbestending worden gemaakt. Tot slot worden de accu’s volledig geladen en afgekoppeld.

Opslag onderdelen voor de winterstalling

Opslag onderdelen

Na het aftuigen worden de zeilen gedroogd en daarna opgeslagen op de verwarmde zeilenzolder. De mast en rondhouten worden opgeslagen in de mastenopslag waar zij gereed liggen voor eventuele onderhoudswerkzaamheden.

Onderhoudswerkzaamheden aan uw vaartuig in workum

Onderhoudswerkzaamheden

Wij zijn het adres voor alle mogelijke onderhoudswerkzaamheden aan uw schip, zoals: Bijhouden of vernieuwen van lak- en schilderwerk, Regulier onderhoud, revisie of vernieuwen van installaties en machines aan boord, Optimalisatie van vaareigenschappen en tuigage, Onderhoud en optimalisatie van navigatie- en communicatiesystemen, Onderhoud, verandering van binnen- of buitenbetimmering, Stoffering, Inspectie onderwaterschip.

Uitkranen

Inkranen

Tijdens en na het inkranen van de schepen verrichten wij diverse controles om risico’s van lekkage uit te sluiten.

Optuigen van uw boot na winterstalling

Optuigen

Het optuigen van uw schip is een secure aangelegenheid. De veelal zware onderdelen dienen geborgd te worden gemonteerd om een zo veilig mogelijk gebruik te kunnen garanderen. Hiervoor hanteren wij een zoveel mogelijk vaste werkvolgorde en controle ronde.

Vaarklaar maken

Vaarklaar maken

Voor het vaarklaar maken wordt al het vorstbestendig gemaakte leidingwerk, ontlucht, gespoeld en getest. Tevens worden de ontkoppelde accu’s en installaties weer aangesloten en de motoren en apparatuur in bedrijf gesteld.

Eindschoonmaak

Eindschoonmaak

Als al het technisch werk gedaan is maken wij uw schip schoon en fris. En als u wilt, luchten we de bedden en maken ze met schone lakens op.

Nieuwe zomer nieuw seizoen

Nieuw seizoen

Wij doen alles om u zorgeloos met het vaarseizoen te kunnen laten beginnen en natuurlijk op basis van uw wensen en behoeften. Wij wensen u weer veel vaarplezier en zien u graag in het najaar weer terug.