Bouwproces

bouwproces ontwerp

Ontwerp

Elk bouwproces begint met het ontwerp en de afstemming ervan op de wensen van de opdrachtgever. Binnen een scheepsklasse is vaak zoveel variatie mogelijk dat een goed ontwerp en lijnenplan nodig is om de juiste richting en sturing te geven aan het proces.

bouwproces innovatie

Innovatie

De ontwikkeling van de wensen van onze opdrachtgevers staat niet stil, noch de techniek. Daarom ontwikkelen wij actief mee. Met onze samenwerkingspartners spelen we een trekkende rol in de ontwikkeling van toegepaste wetenschap in optimalisaties en techniek. Waar voorheen de windtunnel en sleeptank werden gebruikt om optimalisaties te meten en te testen kunnen de naval architects inmiddels volledige computersimulaties ontwikkelen en tonen. Dit verkort de cyclus van ontwerp naar bouw en test enorm.

bouwproces voorbereiding

Voorbereiding

Alle ontwerpafspraken komen samen in een 3D-model. U krijgt als opdrachtgever al een goed beeld van uw droomschip; voor ons als bouwers geeft het houvast aan ons proces en planning.

bouwproces bouwcasco

Bouw casco

Kundige cascobouwers stellen de romp samen uit een volledig doorgerekend snijpakket. Hoe modern de cascodelen ook worden voorbereid; bij de bouw van het casco ziet u eeuwenoud vakmanschap.

bouwproces verfsystemen

Verfsystemen

Het casco is de basis van het schip. Hierop moet de schipper uiteindelijk vele jaren vertrouwen. Daarvoor wordt gewerkt met de modernste verfsystemen, aangebracht op een gestraalde romp.

bouwproces installies

Installaties

Onze moderne schepen herbergen een wereld aan besturingstechniek, navigatie- en communicatiemiddelen. Wij houden van rust en orde in het installatiewerk, omdat we graag mooi werk leveren. Maar vooral om altijd de systemen trefzeker te kunnen onderhouden vanwege hun heldere en overzichtelijke aanleg.

bouwproces Interieur

Interieur

Om de bouwtijd zo efficiënt mogelijk te gebruiken bouwen we onze interieuren in een zogenaamde ‘mock-up’. In de mock-up worden alle spanten in de timmerwerkplaats opgesteld zodat deze in feite exact het te bouwen schip vormen. In deze spantconstructie bouwen de timmermannen dan alvast een uitneembaar interieur dat later in het casco kan worden afgemonteerd. Zo loopt de bouw van in- en exterieur parallel.

bouwproces motorsystemen

Motorsysteem

In de motorisering van uw schip valt heel veel te kiezen. Wij werken met diverse merken van diesel tot hybride.

bouwproces teakdek

Teakdek

Ook het teakdek kan in de mock-up worden voorbereid om, zodra dit nodig is, direct gelegd te kunnen worden. Ook hier weer de oude vaardigheid in een moderne jas.

bouwproces rondhouten

Rondhouten, zwaarden & roer

Rondhouten, zwaarden en roeren zijn niet alleen mooi voor het oog, maar zijn eigenlijk een stukje wetenschap. Na al het rekenwerk om de optimale grootte en de laagste lucht- en waterweerstand te bereiken, bouwen de timmerlieden uit zorgvuldig gekozen hout- en nerfsoorten deze prachtige houtelementen op.

bouwproces zeilplan

Zeilplan & tuigage

Afhankelijk van gebruiksvoorkeur leveren wij uw schip met toerzeilen en/of wedstrijdzeilen. De tuigplannen zijn volledig doorgerekend voor alle weersomstandigheden en gebruiksdoeleinden.

bouwproces proefvaart

Proefvaart

En dan is het zover, de eerste keer varen met het schip. Testen van alle apparatuur, installaties en vaareigenschappen. Wat nog niet naar wens is wordt opgelost of geoptimaliseerd.

bouwproces oplevering

Oplevering

Het schip is klaar en hangt in de kraan voor de doop. Vaak een emotioneel moment voor zowel u als opdrachtgever als voor ons. Wij wensen u een behouden vaart en volop vaarplezier.

Meer weten over het bouwen van een
Lemsteraak of motorjacht?